Einde Healthy Seas bergingsseizoen Noordzee: 29.000 kilo netten

Stellendam, 27 oktober 2014 – Afgelopen weekend was voor het seizoen de laatste bergingsactie van spooknetten in de Noordzee. 6000 kilo werd er boven water gehaald. De totale hoeveelheid netten die Healthy Seas vanuit Nederland en België dit jaar voor hergebruik heeft kunnen aanbieden komt hiermee op 29.000 kilo. Dit is een groei van bijna 50% ten opzichte van 2013.

In 2014 is het aantal duikteams dat in Nederland en België actief is met het bergen van spooknetten gegroeid. Er zijn nu drie duikteams en een berger actief voor Healthy Seas; samen hebben ze totaal zestien bergingsdagen gemaakt. Ook zijn er twee depots geopend waar duikers hun opgedoken netten kunnen achterlaten en een depot waar vissers hun oude en kapotte netten kunnen inleveren. Het gaat om de havens van Stellendam, Oostende en Den Oever. Al deze partners zoeken mee naar oplossingen om de hoeveel afval in de zee terug te dringen.

hs_horizontal-02
http://healthyseas.org

About the Author

Vereniging Kust en Zee

Vereniging Kust & Zee is een Europese organisatie die internationaal bekend staat onder de naam: Coastal & Marine Union EUCC. We werken aan duurzame oplossingen.