Dit is het werk van Kust & Zee!

Vereniging Kust & Zee werkt al meer dan 25 jaar belangeloos voor een rijke kust en een gezonde zee. Dat doen wij zowel voor de planten en dieren als voor al die miljoenen mensen uit binnen- en buitenland die daar elk jaar weer van genieten: jong en oud, surfers en suppers, wandelaars en fietsers, zonaanbidders en zeilers, vissers en vakantiegangers.

 

Steeds vaker realiseren wij ons dat het landschapsschoon daar ook bij hoort: de vrije horizon op zee, bron van het meest rustgevende gevoel dat er voor velenbestaat. Maar voor hoe lang nog.

Het begon met hier en daar een windmolenpark, maar de nu geplande onafzienbare windmolenparken vlak voor de kust kunnen echt wel verder de zee op, waar nog meer wind is… Vind jij dat ook?

 

Dit is het werk van Kust & Zee!

forum2

Vervuiling uit zee

We werken samen aan een zee zonder zwerfvuil en andere vervuiling van bijvoorbeeld schepen en boorplatforms. Ook jij kan meewerken aan een schonere kust en zee. Je kan bijvoorbeeld meedoen aan een van de vele strandschoonmaakdagen.

 

Verantwoorde Visserij

Als we ons visje willen blijven eten zullen we bewuste keuzes moeten maken. Kust & Zee helpt je in de keus voor duurzame en gezonde vis.

 

Natuur- en mensvriendelijke recreatie en toerisme.

vriendenAls je de massa wilt ontlopen, denk dan eens aan een QualityCoastbestemming:
dat zijn zorgvuldig door Kust & Zee geselecteerde plaatsen die natuur
– en mensvriendelijke recreatie en toerisme voor nu en later bieden en bewust bezig zijn met het milieu en de eigen identiteit van hun stad of dorp.

 

Leven in en aan zee

De Noordzee en de kust kent bijzondere bewoners: haarkwallen, steurgarnalen, dodemansduimen, duinkonijnen, sternen en strandlopers.
Kust & Zee neemt maatregelen om die verscheidenheid te bewaren

 

Word dan nu Vriend van Kust & Zee!

Dankzij de steun van vele honderden Vrienden van Kust & Zee kunnen wij invloed
blijven uitoefenen op het beleid in Brussel en Den Haag.
KustZeeGids 2015Voor de vrije horizon is het dit jaar erop of eronder. Meld je daarom aan voor maar 2 euro per maand!
• Voor een vrije horizon op zee.
• Voor de overleving van bruinvissen voor onze kust.

• Voor het herstel van mosselbanken in de Waddenzee.
• Voor de overige onderwerpen zoals hiernaast genoemd.

 

Kijk op: www.kustenzee.nl/lidmaatschap of informeer naar een andere mogelijkheid om ons te steunen, e-mail naar info@kustenzee.nl.

About the Author

Vereniging Kust en Zee

Vereniging Kust & Zee is een Europese organisatie die internationaal bekend staat onder de naam: Coastal & Marine Union EUCC. We werken aan duurzame oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *