Zwerfvuil op Zee

 • Kust & Zee werkt al jaren aan een zee zonder afval. Zo verzamelen wij netten uit de Noordzee, geven voorlichting, organiseren we strandschoonmaakdagen.

  • MARLISCO

   Samen voor een zee zonder zwerfvuil (2012-2015)

   marlisco_logo

   MARLISCO is een Europees project in 15 landen en 4 Europese zeeën met als doel de bewustwording en verantwoordelijkheid voor zwerfvuil in zee vergroten. Dit onder meer door videowedstrijden, tentoonstellingen, nationale forums en lespakketten.

   Marlisco-tentoonstelling-RS-LR-4

   Klik hier voor informatie over het Nationaal Forum ‘Zee Zonder Zwerfvuil’ dat op 1 april 2015 werd gehouden in Pakhuis de Zwijger, of hier voor informatie op de MARLISCO website.

   Meer informatie over het MARLISCO project: www.marlisco.eu

  • Die Ballon Gaat Niet Op

   Tellingen op het strand laten zien dat er steeds meer ballonresten en linten gevonden worden. Per 100 meter strand worden gemiddeld 16 aangespoelde ballonlintjes gevonden, vaak met resten van de ballon er nog aan. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden. Daarom hebben wij samen met Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee besloten hier iets aan te doen.

   Ballon-Op-Strand-23

   www.dieballongaatnietop.nl

 • Healthy Seas

  a journey from waste to wear

  Hiermee krijgen de visnetten een nieuwe bestemming. De fabriek van Aquafil in Slovenië verwerkt ze tot ECONYL® garen. Hiermee worden nieuwe producten gemaakt, zoals sokken, badmode, ondergoed en tapijten.

  healthyseas-logo

  healthyseas.org

  City to Sea (2014)

  Vanuit een mobiele aanhanger, de Kust&Zee Krat, organiseerden we workshops en activiteiten bij het F.A.S.T Surfdorp en op festivals in Scheveningen en Den Haag. Vanuit de Krat toonden we Noordzee aquaria, zeefilmpjes, fototentoonstelling, strandvondsten en duurzame initiatieven. We organiseerden activiteiten zoals strandexcursies, beach clean-ups, kunst en sieraden van afval maken.