Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

QualityCoast

QualityCoast is het eerste Europese keurmerk voor duurzame ontwikkeling van kustgemeenten als geheel. Het is ontwikkeld door de Europese vereniging Kust & Zee (Coastal & Marine Union – EUCC). Dit onafhankelijke keurmerk wordt toegekend aan kustgemeenten die eerlijke voorlichting geven over hun inspanningen voor duurzaamheid en over hun plannen voor verdere verbetering. Het keurmerk wordt uitgevoerd door Stichting Green Destinations – www.greendestinations.org

 

Een internationale commissie beoordeelt deelnemende gemeenten op verschillende aspecten op het gebied van natuur en landschap, milieu, cultureel erfgoed, lokale identiteit en veiligheid. Hierbij wordt ook bekeken of de zwemwaterkwaliteit langs het strand voldoet aan de normen van de Blauwe Vlag. En of er hotels, campings en strandpaviljoens zijn die deelnemen aan duurzaamheidskeurmerken.

 

Een internationale Jury beoordeelt deelnemende gemeenten op twintig verschillende aspecten op het gebied van natuur en landschap, milieu, cultureel erfgoed, lokale identiteit en veiligheid. Hierbij wordt ook bekeken of de zwemwaterkwaliteit langs het strand voldoet aan de normen van de Blauwe Vlag. En of er hotels, campings en strandpaviljoens zijn die deelnemen aan het Green Key of Travelife keurmerk.

Lees meer

Vereniging Kust & Zee (EUCC) is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan Vereniging Kust & Zee zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen volgens de normale voorwaarden van de Belastingdienst.

Vereniging Kust & Zee
Copyright © 2023 Vereniging Kust & Zee
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren