Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over Vereniging Kust & Zee

Vereniging Kust & Zee (Coastal & Marine Union – EUCC) is een vereniging met 2700 leden en lidorganisaties in 40 landen. Opgericht in 1989 met als doel het bevorderen van het kustbehoud door het overbruggen van de kloof tussen wetenschappers, milieugroepen, beheerders, planners en beleidsmakers, is het uitgegroeid tot het grootste netwerk van kustbeheerders en deskundigen in Europa, met 15 nationale afdelingen en kantoren in zeven landen.

Ons werkgebied is Europa, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee en andere naburige regio’s.

Onze organisatie

Vereniging Kust & Zee is een Europese organisatie die internationaal bekend staat onder de naam: Coastal & Marine Union – EUCC. We werken aan duurzame oplossingen voor een rijke kust en een gezonde zee, waarbij behoud, gebruik, beheer en ontwikkeling samengaan en mens en natuur in evenwicht is.


Vereniging Kust & Zee bestaat uit de volgende onderdelen:

Vijf internationale kantoren:
 - EUCC Internationaal Secretariaat in Leiden (Nederland)
 - EUCC Oost-Europa kantoor in Klaipeda (Litouwen)
 - EUCC Duitsland/Oostzee kantoor in Warnemunde (Duitsland)
 - Centro Mediterraneo EUCC in Barcelona (Spanje)
 - Atlantisch kantoor in Biarritz (Frankrijk)

En een serie van nationale branches en steunpunten: in Italië, Malta, Nederland, Oekraïne, Polen, Portugal, en Verenigd Koninkrijk

ANBI - Kust & Zee

Coastal & Marine Union  (EUCC) / Vereniging Kust & Zee  is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan  Coastal & Marine Union  (EUCC) / Vereniging Kust & Zee zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen volgens de normale voorwaarden van de Belastingdienst.


Doelstelling

Wij richten ons op het duurzaam gebruik en ontwikkeling van de kuststrook en de zee. Hier maken verantwoord toerisme, duurzame visserij en het gebruik van duurzame energiebronnen deel vanuit. Wij vragen aandacht voor veiligheid en de risico’s van klimaatverandering en denken samen met de overige betrokkenen mee over oplossingen. Ook werken wij aan de versterking van het landschap, de natuurlijke verbindingen voor trekkende dieren en het cultureel erfgoed, langs de kust en op zee. Om dit alles te bereiken zetten wij overlegstructuren op om de duurzame bescherming en ontwikkeling van de kust en zee te realiseren. Maar ook zetten wij projecten op en werken we mee
aan onderzoek. Hierbij houden wij ontwikkelingen binnen de Europese Unie nauwlettend in het oog. Wij werken niet alleen, want we kunnen onze doelstellingen alleen bereiken door samen te werken met onze partners: onze leden en de stakeholders die betrokken zijn bij kust en zee.


Uitgeoefende activiteitens

Activity Report (2019)


Bestuur

De EUCC Executive Committee is als volgt samengesteld:

President: Natasha Barker (UK)
Internationale Secretaris: Ramunas Povilanskas  (LT)

Lid: Albert Salman (NL)
Penningmeester: Freddy van der Brugge (NL)


Beloningsbeleid bestuurders

Onkostenvergoeding voor werkelijk gemaakte reis- en verblijfkosten.


Beloningsbeleid personeel en directie

Kust & Zee / Coastal & Marine Union (EUCC) is zich er zeer van bewust dat zij werkt met projectsubsidies, sponsors en ledengelden. Het beloningsbeleid is hierop afgestemd en is maatschappelijk zeer goed te verantwoorden. Globaal volgen wij de cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Een inflatiecorrectie of loonsverhoging is echter niet vanzelfsprekend. Medewerkers van Kust en Zee krijgen geen overuren betaald, 13e maand, bonussen, auto van de zaak of dure kerstpakketten. Ook het beloningsniveau van het management team is zeer gematigd en komt niet boven schaal 12 uit (cao Welzijn).


Controleverklaring

Jaarrekening 2019

Vereniging Kust & Zee (EUCC) is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan Vereniging Kust & Zee zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen volgens de normale voorwaarden van de Belastingdienst.

Vereniging Kust & Zee
Copyright © 2022 Vereniging Kust & Zee
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren