Zwerfvuil op zee

De hoeveelheid afval in zee is een steeds groter probleem voor mens en dier. Naar zeggen komt er per seconde 206 kg afval in de oceanen bij. Grote delen van de oceaan zijn veranderd in een plastic soep. Het meeste afval in de Noordzee komt hier terecht vanaf stranden, schepen en rivieren. Dieren zien bepaald soort afval aan voor eten of raken verstrikt in touwen en netten. Verening Kust & Zee werkt al jaren aan een zee zonder afval. Zo verzamelen wij netten uit de Noordzee, geven voorlichting, organiseren we strandschoonmaakdagen.

Die Ballon Gaat Niet Op

Tellingen op het strand laten zien dat er steeds meer ballonresten en linten gevonden worden. Per 100 meter strand worden gemiddeld 16 aangespoelde ballonlintjes gevonden, vaak met resten van de ballon er nog aan. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden. Daarom hebben wij samen met Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee besloten hier iets aan te doen.

Lees meer

MARLISCO

Samen voor een zee zonder zwerfvuil (2012-2015)

MARLISCO is een Europees project in 15 landen en 4 Europese zeeën met als doel de bewustwording en verantwoordelijkheid voor zwerfvuil in zee vergroten. Dit onder meer door videowedstrijden, tentoonstellingen, nationale forums en lespakketten.

Lees meer.

City to Sea (2014)

Vanuit een mobiele aanhanger, de Kust&Zee Krat, organiseerden we workshops en activiteiten bij het F.A.S.T Surfdorp en op festivals in Scheveningen en Den Haag. Vanuit de Krat toonden we Noordzee aquaria, zeefilmpjes, fototentoonstelling, strandvondsten en duurzame initiatieven. We organiseerden activiteiten zoals strandexcursies, beach clean-ups, kunst en sieraden van afval maken.

Healthy Seas

"A journey from waste to wear"

Hiermee krijgen de netten een nieuwe bestemming. De fabriek van Aquafil in Slovenië verwerkt ze tot ECONYL® garen. Hiermee worden nieuwe producten gemaakt, zoals sokken, badmode, ondergoed en tapijten.